Σύγκριση μεθόδων ψηφιοποίησης βιντεοκασετών

Σύγκριση μεθόδων ψηφιοποίησης

Στα παρακάτω βίντεο που αφορούν την ψηφιοποίηση βιντεοκασέτας σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα από δοκιμές που πραγματοποιήσαμε όσον αφορά την μετατροπή δικών μας κασετών, τόσο με συμβατικά μέσα όσο και με τη μέθοδο που εφαρμόζουμε στην Office Support. Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον ίδιο υπολογιστή και με το ίδιο VHS player.

Στο αριστερό ή κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το ψηφιοποιημένο βίντεο με συμβατικά μέσα (USB capture device με θύρες RCA ή S-video ή απευθείας εγγραφή σε DVD μέσω DVD recorder), ενώ στο δεξί ή άνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ακολουθούμε στην Office Support (Blackmagic κάρτα λήψης σήματος High Definition, μετατροπέα αναλογικού σήματος σε ψηφιακό με TBC και συνδεσμολογία SDI).


  • ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
  • ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ
  • ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΔΡΟ

Μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα!

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μην υπάρχει απώλεια πληροφορίας κατά τη διαδικασία ψηφιοποίησης του υλικού σας. Ωστόσο, ορισμένες φορές ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, καθώς τα χρώματα έχουν εξασθενίσει, η εικόνα είναι πλέον ασταθής, ενώ οι λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να χάνονται, κάνοντας τις αναμνήσεις να χάνουν κι αυτές ένα κομμάτι της λάμψης τους.

Ακόμα και εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως, δεν πτοούμαστε! Στην Office Support μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια πράγματα, χρησιμοποιώντας το Davinci Resolve της εταιρίας Blackmagic. Με την επαναφορά των χρωμάτων, την αντικατάσταση των αλλοιωμένων καρέ, την εξάλειψη τυχόν κόκκων σκόνης, αλλά και του «θορύβου» στην εικόνα, μπορούμε να εξάγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη συλλογή σας, αφαιρώντας τα περιττά και αναδεικνύοντας τα όμορφα, έτσι ώστε κάθε δευτερόλεπτο που θα δείτε να είναι το ίδιο απολαυστικό.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε κάποια παραδείγματα τα οποία αφορούν στη μείωση/αφαίρεση των έντονων παράσιτων της εικόνας, την εξομάλυνση/σταθεροποίηση της ροής (τρεμόπαιγμα/αστάθεια), αλλά και στην εφαρμογή της χρωματικής βελτίωσης.


  • ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
  • ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
  • ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ